U kunt, naast heerlijk relaxen en zwemmen in het privé zwembad ook allerlei activiteiten ondernemen. Wij hebben enkele activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Wandelen

Het wandeltoerisme in Benissa is een goede vrijetijdsoptie. Er zijn namelijk verschillende routes te bewandelen en je kunt genieten van de rijke natuuromgeving met gebergten, zoals Bèrnia, La Solana, Oltà en Malla Verda. Er zijn in de gemeente Benissa talrijke gedocumenteerde en goed bewegwijzerde routes te vinden.

 • Route van de Hermitages

Ermita de Pinos, Ermita de Benimarco, Ermita de Santa Ana, Ermita de Pedramala, Ermita de Lleus, Ermita de Benimarraig. De hermitages werden in de verschillende landelijke gehuchten van de gemeente gebouwd, omdat de verbindingswegen met de stadskern ontoereikend waren. Daardoor werden in de drukst bevolkte gehuchten kleine kerkjes, "ermitas" opgetrokken om te voldoen aan de religieuze behoeften van de parochianen. Het merendeel van de hermitages zijn goed bewaard gebleven en er worden nog steeds, jaar na jaar, feesten gevierd. De route van de hermitages bewandelen is kennismaken met de geschiedenis van de gemeente en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

 • PR-route Oltà

Dit is een twee uur durende route, van 7 km, van een matige moeilijkheidsgraad. Men kan de route te voet, per fiets of te paard doen. Het is een route waarbij men in wijzerzin om de berg Monte Oltà heen loopt. Men kan daarbij ook de top bereiken maar dan duurt het traject 1 uur 30 minuten langer.

 • PR-route La Solana

Een route die ons vanaf de Montgó tot aan de Sierra de Oltà spectaculaire uitzichten biedt, evenals uiteraard op de Middellandse Zee en op de Peñón de Ifach. Vanaf de top van la Solana kunnen we dorpen zoals Lliber, Senija en Jalón onderscheiden. Als men vertrekt vanuit Benissa, duurt de route 4 uur. Ze is van een matige moeilijkheidsgraad en beslaat in totaal 12 kilometer. Het traject kant te voet of te paard afgelegd worden.

 • Route PR-V7 Bèrnia

De Sierra de Bèrnia ligt verspreid over de grondgebieden van Altea, Benissa, Calpe, Callosa d'En Sarriá en Jalón. Het is een gebergte dat oprijst tot een hoogte van 1.129 meter en de regio's van Alicante, Marina Alta en Marina Baja zowel fysiek als klimatologisch scheidt. Een van de meest representatieve routes van de siërra van Bèrnia is het ronde traject dat gaat van Les Cases de Bèrnia tot aan de Font de Bèrnia. Als men verder wandelt via el "Forat" bereikt men het Fort en kan men vervolgens terugkeren naar Les Cases de Bèrnia. Het is een route van een matige moeilijkheidsgraad en ze duurt ongeveer drie uur.

Tennis & fitness

Op loopafstand van onze appartementen vindt u de Tennisclub Buena Vista met 6 gravel banen, fitnessruimte, sauna en restaurant. Tevens worden er yoga- en danslessen aangeboden.

Golf

Onze appartementen lenen zich ook uitstekend voor een fijne golfvakantie, want in de directe omgeving bevinden zich goed verzorgde golfbanen voorzien van alle faciliteiten.

Fietsen

De Costa Blanca wordt vanwege het klimaat en de vele heuvels en bergen steeds meer gebruikt als trainingsgebied door diverse wielrenploegen en mountainbikers. Natuurlijk vinden de sportieve vakantiegangers ook hier een ideaal gebied voor tochten en trainingen. U kunt terecht bij diverse fietsverhuurbedrijven.

Kitesurfing

In Calpe bevindt zich in zee een Kitesurfing zone waar ook wedstrijden gehouden worden. Uiteraard kunt u hier lessen volgen en materiaal huren.

Duiken en snorkelen

Door afwezigheid van zware industrie in combinatie met een ecologisch verantwoord kustbeleid is het zeewater, vele stranden en jachthavens aan de Costa Blanca en vooral aan de Marina Alta, de kustlijn tussen Denia en Altea, uitgeroepen tot de schoonste van Europa en velen zijn gekroond met de blauwe vlag. U vindt aan de Marina Alta nog altijd schitterende en afgelegen duikgebieden met een helder zicht op een spectaculaire onderzeese wereld. Er zijn dan ook vele duikplaatsen en scholen te vinden aan de Costa Blanca waar u terecht kunt voor het huren van de benodigde spullen en/of complete cursussen en lessen kunt volgen.

Watersporten

In Les Bassetes, een klein baaitje aan de kust van Benissa, tref je het watersportcentrum Club Nautico. Bij deze school kun je alles leren over hoe je de zee kan bevaren op een plank of in een bootje, zoals sup, zeilen, windsurfen, catamaran en kajak.

Paardrijden

De Costa Blanca leent zich ook goed voor de paardenliefhebbers zeker meer landinwaarts waar vele ezelspaden te vinden zijn en verlaten wegen. Op enkele minuten rijden van onze appartementen vindt u de Club Hipico Benissa. Door middel van gekwalificeerde instructeurs biedt Club Hípico Benissa diverse hippische disciplines aan op raszuivere Spaanse paarden, aan studenten van alle niveaus en vaardigheden. Ook bieden zij paden en wandelingen, wegen en paden aan naar de Peña de Olta, Lleus gebied, Lliber, Jalon, Gata, Parcent etc.. waar u kunt genieten van het prachtige landschap.

Markten

De Costa Blanca is goed bedeeld met verschillende markten, het weer helpt natuurlijk ook een handje mee. U kunt op de volgende dagen terecht in:

 • Maandag in Denia en La Nucía
 • Dinsdag in Altea en Jalón
 • Woensdag in Benidorm, Teulada en Benitachell
 • Donderdag in Javea, Pego en Villajoyosa
 • Vrijdag in Moraira, Dénia en Alfàz del Pi
 • Zaterdag in Benissa en Calpe
 • Zondag in Albir

Vlooienmarkten

In de regio vindt u verscheidene drukbezochte vlooienmarkten. De markt in Jalon is wel een speciale vermelding waard, grote gezellige markt en voor de wijnliefhebbers goed te combineren met een bezoek aan de verschillende bodega's van dit stadje.

 • Zaterdag in Jalon en Benissa
 • Zondag in Pedrequer, La Nucia en Teulada

Attractieparken

Er zijn in deze regio diverse attractie, thema en dierenparken. Hieronder tref u een aantal aan in Benidorm:

 • Aqualandia: Waterpretpark met diverse attracties voor verschillende leeftijden. Geopend van april tot november.
 • Mundomar: Dierenpark met voornamelijk vogels en dolfijnen. Show met dolfijnen, geschikt voor jong en oud
 • Terra Mitica Park: Themapretpark voorzien van vele grote attracties.

Feesten en culturele activiteiten

Het hele jaar door worden in Benissa verscheidene activiteiten georganiseerd zoals conferenties, theater, concerten, film, excursies, kamperen, markten, reizende tentoonstellingen van schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie.